keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Kohmeisin sormin vaahterantaimien kimpussa

Missä se aurinko viipyy? Aamun säätiedotuksen mukaan nyt  olisi jo aurinkoista ja +13 astetta. Uuden säätiedotuksen mukaan on +6, joka tuntuu samalta kuin +3. Todellisuudessa mittari näyttää +5 ja se tuntuu +1:ltä, ei sentään pakkasta. Luovuin kitkentäyrityksestä kun sormet kävivät kylmässä kömpelöiksi.

Pihalla olisi niin paljon tekemistä ja kova into päästä tekemään. Tänä vuonna vaahteran taimia on ihan joka paikka täynnä. Yritän nyppiä niitä ennen kuin juurtuvat pidemmälle ja poisto menee työläämmäksi. 

Ensimmäisen kerran olen löytänyt kuusentaimia penkeistä, mihin perustaisin kuusiaidan? Tai joulukuusifarmin?  Tai mihin sopisi muotoonleikattava kuusi? Saisiko minikuusista oikeasti penkinreunuksen puksipuureunuksen tyyliin?

Tämä ja muutama muukin paikka odottaa siivousta. Rönsyansikkaa revin joka ikinen kesä ja syksyllä se on levinnyt entiselleen.  Vuorikaunokki on tässä alkuperäisellä paikallaan, mutta sen taimia olen poistanut pitkin pihaa. Ukkolaukka on saanut siementää, saa nähdä tuleeko taimista joskus kukkivia. Sinivuokon taimia siirtelen, sillä niille on tiedossa uusia kotipihoja. Ahomansikkaa on kanssa joka paikassa, sitä aion vähentää syömällä, tai ehkä juomalla, salaatissa tai teessä.

Kevättähti raottelee varovasti nuppuja. Vuokot on tiukasti supussa, kevätkaihonkukassa on minikokoisia kukkia auki, ihan pikkuruisia sinisiä pisteitä.



2 kommenttia:

  1. Ilmeisesti luonto toivoisi pihan olevan metsä, kun puuntaimia on noin runsaasti ;) ? Iloista vappua ja kesän odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luontoa kannattaa kuunnella;) Minustakin monikerroksinen metsäpuutarha on parasta.

      Poista