tiistai 5. huhtikuuta 2016

Omavarainen?

Tänään ruokaa laittaessa pohdin, mitä kaikkea omalta pihalta saatua vielä riittää ruuanlaittoon. Kuivattuna on mäkimeiramia, lipstikkaa, piparminttua ja nokkosta (hyvä makuista, opettelen käyttöä) sekä omenasipsejä, pakkasessa persiljaa ja mustaherukoita. Enemmänkin voisi olla, loppukesästä tahtoo tulla säilöntäväsymys. Viime syksynä keräsin mustikoita ja puolukoita, edellisenä syksynä sekosin herkkutateista.



Talvivalkosipulisato on enemmän kuin riittävä tarpeeseen nähden. En ole vuosiin käyttänyt valkosipulia ja nyt en oikein ole osannut, vaikka tekeehän valkosipulinkynsi melkein gourmeeta ihan perustomaattimurskaspagettikastikkeestakin.

Halusin kuitenkin kokeilla valkosipulin kasvatusta. Kolmen sipulin kynsistä tuli parikymmentä uutta sipulia. Ne ovat säilyneet tosi hyvinä, vaikka luin varoituksia, että talvisipulit eivät säilyisi kovin pitkään. Ja ei, en tietenkään laittanut lajiketta muistiin.

Omavarainen valkosipulin suhteen oikeasti olen vasta, jos saan seuraavankin sadon omista pistokkaista.  Laitoin syksyllä maahan sekä kynsiä että itusilmuja hyötykasviyhdistyksen ohjeilla.  Kohta alkujen pitäisi ilmestyä, saa nähdä miten onnistuu.

PS Ensimmäiset leskenlehdet nähty 2.4 ja västäräkki 4.4. Raparperin alkuja ja skillan nuppuja näkyvissä 4.4. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti