lauantai 23. huhtikuuta 2016

Voi itku, taimimyymälät avautuneet

Taas on hirveästi houkutuksia. Kävin viikolla Mustilan taimitarhalla ja puut ja pensaat olivat jo ulkona. Viherpeukaloille en onneksi ehtinyt samalla reissulla eikä arboretum ole vielä auki.
Siis, mustamarjaorapihlaja, amurinkorkkipuu, himalajankoivu, saarnivaahtera, pensasmagnolia, tarhakotakuusama, kaunokuusama, vaikka minkä värisiä atsaleoja, riippalehtikuusi, kapealehtikalmia, mustaselja, ääh. Ostin järkevänä istukassipuleja.Kasvit vain pyörivät päässä, mihin mahtuisi tai missä voisi käyttää...   Omalla pihalla ehkä olisi kokeilupaikka peruukkipensaalle. Pikkujasmikkeen haluaisin, olisi savimaan pensas, ja hyväntuoksuinen. Tai tarhakotakuusaman,  metsäpuutarhan pensas. Tai entä kalmia, tai atsalea, alppiruusujen lähistölle, vai riittäisikö kosteus pensasmagnolialle?

Kuvat ovat viime kesän käynniltä Mustilan arboretumista, alkoi sataa, joten oli hätäinen käynti kun kamera piti saada turvaan. Atsaleoja ja tarhakotakuusamia sentään ehdin kuvaamaan.  Taimistolle en älynnyt ottaa kameraa mukaan, olisi ehdottomasti pitänyt kuvata edes kylttejä muistilistaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti