keskiviikko 10. elokuuta 2016

Luonnonkasvit pihassa, osa 3: ahdekaunokki

Perhoskasviksi pihoille suositeltu ahdekaunokki tuntuu houkuttelevan enemmän kimalaisia kuin perhosia, mutta hyvä niinkin. 

Tämän taimen olen nyhtänyt tienvarresta, koiranulkoilutuslenkillä, vähän salakähmäisesti, eihän kukaan vain huomaa... Tienvarret on täynnä kaunokkia, mutta kesästä riippuu, pääsevätkö kukkimaan. Tänä vuonna pientareet leikattiin heinäkuussa, joten nyt ei tienvarressa kukkia näy.


Ahdekaunokki on ollut kestävä kasvi, alimmainen kuva on vuodelta 2011.  Kasvi on vain vahvistunut ja kukkavarsia tulee kesä kesältä enemmän, mutta se ei ole levinnyt mihinkään. Pelkäsin, että siementaimista tulee samanlainen riesa kuin vuorikaunokin taimista, mutta yhtään taimea en ole löytänyt kukkapenkeistä. Koivujen alle olen levittänyt siemeniä tarkoituksella ja siellä on tänä kesänä pari uutta kukkavartta.


Ahdekaunokki näkyy kuvassa taustalla, etualalla on vaaleanpunaista kärsämöä sekä väriminttuja. Yhdistelmä on ollut minusta aika hauska, kun pienelle alalle mahtuu monta lajia. Yhdistelmä  näyttää vaihtelevalle mutta ei levottomalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti