perjantai 6. toukokuuta 2016

Tuli keltaista ja muitakin värejä

Vielä alkuviikosta lisäsin väriä pihalle keltaisilla orvokeilla, mutta nyt uusia väripilkkuja putkahtelee pitkin pihaa hämmästyttävällä vauhdilla. Pihakierros pitää tehdä monta kertaa päivässä, kun aina on jotain uutta nähtävää:)

Parvitulppaani
Parvitulppaanit avautuivat omenapuun alla eilen. Ensimmäiset narsissit ovat avautuneet ja kevätesikkokin kellertää nuppuisena. Onnenpensas ehti jo kukkia, kaksi kukkaa tänä vuonna!

Keltavuokko ja käenrieska
Keltavuokot kukkivat täysillä. Ne ovat alkaneet levitä aika hyvin eli pihan lehtoalue omenapuun ja luumupuiden alla sopii niille kasvupaikaksi. Myöhemmin kesällä ne jäävät päivänliljojen peittoon. Päivänliljat kasvavat tosin sellaisella vauhdilla, että toivottavasti eivät peitä vuokkoja liian aikaisin.

Vuokkojen kaverina on käenrieska. Kaivoin muutaman minisipulin kaksi vuotta sitten  kerrostalopihan kovasta nurmikosta paljain käsin ja kynnet verillä.  Mukavaa, että lähtivät kasvuun.


Vaahteran silmuja


Ihan kohta avautuvat vaahteran kukat. Sen kullanpunertavia silmuja olen pysähtynyt ihailemaan aina ohikulkiessa.  Oksa näyttää muuten pelottavalta, valmistautuisiko pyydystämään kimalaisia?


Valkovuokkoja lusikkamaksaruohomättäässä

Juuri nyt valkoista on vain valkovuokkomättäissä kun lumikellotkin lakastuivat jo. Sinisen ja keltaisen jälkeen valkoisesta tulee valtaväri etenkin kun omena- ja luumupuut alkavat kukkia.

Kevätkaihonkukka


Alkukevät pihalla on sininen. Sinivuokkoja, kevättähtiä, skilloja, tuoksuorvokkeja, ja krookuksia tietysti. Ne ovat alkaneet lakastua auringossa, mutta kevätkaihonkukka ja pikkutalvio ovat tulleet tilalle.

Kevättähtiä ja idänsinililjoja
Omenapuun hiirenkorvat ja kukkasilmut varjostavat jo vähän kevättähtiä. Skilla on levinnyt tännekin. Maanpinta on vihreänä pieniä sipulikukkien alkuja, taitavat olla skilloja nekin.

Pihaesikko ja sinivuokko


Pikkuisen punaista näkyy luumupuun juurella, pihaesikoita. Ja sinivuokkoja täälläkin, siemenet ovat tulleet esikontaimien mukana.

Violetti ei värinä mitenkään loista, mutta kirjopikarililjoja kannattaa käydä katsomassa lähempää. Samaa sävyä on pikkusydänten nupuissa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti