sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Markkinatuomiset


Käväisin Marketanpuiston markkinoilla tänäkin vuonna, vaikka vakio-ostokset, kurpitsantaimet ja yritit, oli jo hankittu.  Puistosta löytyy aina jotain katsottavaa ja taimikojuista niitä vastustamattomia houkutuksia. Olisihan siellä ollut vaikka mitä mielenkiintoista, mutta kun tilasta alkaa olla pulaa ja kasveihin olen tuhlannut muutenkin jo ihan liikaa, joten kahdella taimella selvisin.



Ne vastustamattomat kasvit löytyivät Tommolan osastolta: metsätyräkki ja sinikämmen. Metsätyräkkiä oli puutarhamessuillakin ja silloin jäi vähän harmittamaan kun en ostanut. Silti en tiedä vielä, mihin saisin taimen mahtumaan. Tyräkin pitäsi olla vaatimaton kasvi, kuivasta kosteaan, hiekasta saveen, aurinkoon tai puolivarjoon, onko käytännössä näin? Eli harkitsen omenapuun alustaa, missä on pihan muhevinta lehtimultaa ja parhaiten säilyvä kosteus. Vai olisiko se näyttävämpi keltaisten kukkien kanssa jossain kultatyräkin ja tulikellukan suunnalla? Näyttäisi sopivan sinikämmenen kaveriksikin. Sinikämmenen laitan omenapuun alle, tarkempi paikka pitää hakea niin, ettei se joudu synkimpään varjoon. Kunhan ehdin, niin lähden taimipotit käsissä kiertämään pihaa ja kokeilemalla etsimään sopivaa paikkaa.



Uudet taimet odottavat kesäkukkien ja yrttien ym. kanssa terassilla että ehtisin istutuspuuhiin. Terassi näyttää torikojulta. Osa kukista on menossa äitini parvekkeelle, onneksi.






 


Kamera oli mukana, mutta puistokierros oli aika lyhyt tällä kertaa. Taimet kannattaisi ostaa vasta kierroksen jälkeen kannettavaksi, mutta kun metsätyräkkiäkään ei ollut enää kuin yksi kappale jäljellä... Marketanpuisto on sen  verran lähellä, että käyn siellä muutenkin kiertelemässä ja kuvaamassa.

Hurme (vai veri?, kun on niin tumma)vaahtera ja tuoksumatara on näyttävä yhdistelmä.











Lammen rannasta tulee otettua kuvia joka kerta, pidän alueen tunnelmasta. Alue vain kaipaisi kunnostamista, polut ja pitkospuut on huonokuntoisina kulkukiellossa.  Muutenhan puistossa oli kitketty ja kantattu oikein urakalla, hienolle näytti markkina-alueella, katajatkin näytti ihan kammatuille.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti