keskiviikko 6. elokuuta 2014

Omenoita

Pirja-kesäomenapuun omenat kypsyivät sitten eilen. Yksittäisiä omenoita on jo voinut syödä jonkun aikaa, mutta eilen aamulla oli puun alla kovasti pudokkaita ja puussa vielä olevatkin näyttävät mehukkaan kypsiltä.
Omenat maistuvat myös muurahaisille. Melkein joka omenaan on ilmestynyt kolo. Ampiaiset käyvät maistelemassa niitä myös, linnut eivät vielä ole huomanneet kypsymistä.
Omenapuu on vielä aika pieni ja siitä on tullut väliaikaisesti riippapuu omenoiden painosta. Harvensin raakileita ja oksia on pitänyt sitoa ja tukea. Pari oksaa taipui maahan saakka, onneksi oksia ei ole revennyt.
Aamulla ensimmäiseksi haen muutaman omenan syötäväksi. Olen lisännyt omenoita pataruokaan, perunasalaattiin, tehnyt omenapaistosta ja maustanut vettä omenaviipaleilla. Pitää kokeilla minkälaista piirakkaa niistä tulisi. Sosetta saa myöhemmin syysomenoista, niitäkin näyttäisi tulevan.

Oli vaikea kuvata niin, ettei naapureiden pihoja tule kuvaan. Viereisessä kuvassa on omaa viidakkoa. Puun alla kukkivat mäkimeirami ja isoniittyhumala ja ympäri pihaa siementänyt keltasauramo. Puun alla surisee, sillä mäkimeirami houkuttelee ampiaisia, kimalaisia ja myös perhosia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti