maanantai 18. elokuuta 2014

Karviaisia

Karviaisista on tänä kesänä tullut ennätyssato. Pihalla on kolme pikkupensasta, kaksi vuoristokarviaista ja yksi orapihlaja-aidan alta kaivettu siementaimi, ainoa lajiaan. Vuoristokarviaiset on aivan parhaita syömämarjoja, makeita ja napakoita.  Jos niistä tekee hilloa, niin siitä tulee aika kirpeää. 
Siementainta luulin ensin vaaleaksi karviaiseksi. Yksi oksa pensaasta tekeekin valkoisia marjoja, mutta muut vaaleanpunaisia.  Ensimmäisinä vuosina marjat pääsivät ylikypsiksi, kun odotin niiden tummumista ennen kuin tajusin, että marjat on parhaimmillaan vaaleina. Pensaasta syötynä marjat on pehmeitä, happamia ja paksukuorisia, mutta viime viikolla tein niistä ensimmäisen kerran hilloa, ja siitä tuli tosi hyvää ja makeaa. 
Omenapuun alla olisi pari uutta karviaisen alkua, tekisi mieli antaa niiden kasvaa ja kokeilla, mitä niistä tulee. Tilasta on vain pulaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti