keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Kevätseurantaa blogien avulla

Kevään lähestymistä on ollut mukava seurata muiden blogeista. Erityisesti olen käynyt lukemassa Ib-kasvuvyöhykkeen blogeja: ei voi olla totta, Espoossa kukkivat jo lumikellot, ja Kirkkonummella krookukset ja täällä II-vyöhykkeellä, vaikka ollaan aika lähellä, on piha hangen peitossa! Sitten tuli jo lumikellokuvia Tampereen seudulta, ja aina vaan katselen omasta ikkunasta lunta ja jäätä.  Silloin harmitti ja tuntui että kevät taisi loikata II-vyöhykkeen yli.

Tuli kevät tännekin pääsiäisenä. Ihan yhtäkkiä omassakin pihassa on lumikellotupsu ja krookuksen nuppuja on näkyvissä. Penkeistä ilmaantuu piikkejä ja pensaiden silmut paisuvat melkein silmissä. On luntakin vielä vähän.  Mutta 1-2 viikkoa jäljessä ollaan.  Viljelypalstani oli I-vyöhykkeellä, joten ihan käytännössäkin olen aikaisempina vuosina huomannut tuon 1-2 viikon eron vyöhykkeiden välillä kevään ja kesän tulossa.

Kartiovalkokuuset tarvitsevat varjostusta kunnes routa on sulanutNyt seurailen, miten kevättyöt muilla etenevät etelästä alkaen, tarmokkaita ihmisiä nämä blogien kirjoittajat. Haravoin eilen hiekka-alueita, mutta muuten yritän pysyä poissa pihalta. Märkä savinen nurmikko tiivistyy sillä kävellessä. Kuivat perennanvarret näyttävät aivan hirveille (en laita niistä kuvaa), mutta vielä saavat olla suojaamassa kasvinalkuja jonkun aikaa.  

Huomasin, että joillain pihoilla oli jo poistettu varjostusverkkoja havuilta (naapurustossa, ei blogeissa;). On se vähän liian aikaista, kun maa on vielä jäässä. Omat kartiovalkokuuset saavat pitää suojahuppunsa. Kuvassa kartiovalkokuusimummoja, olisi kannattanut suojata myös edessä näkyvä ikivihreä kääpiösorvarinpensas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti