tiistai 15. maaliskuuta 2016

Kesäkukkien kanssa odotellaan pihalle pääsyä


Sisällä on muutama kasvi odottamassa kesää ja ulospääsyä. Rönsylilja on alun perin tullut kesäkukkaistutuksen mukana ja olen käyttänyt sitä amppelikasvina talon varjoisella puolella. Joskus sitä on ollut myös ruukuissa ahkeraliisan kaverina. Vähän raaskuhan tuo yksilö on, mutta se on tehnyt muutaman hyvänkokoisen rönsyn, joten osa ensi kesän varjoistutuksista on turvattu.

Toinen sisällä talvehtiva kasvi on värinokkonen (kirjopeippi). Otin isommasta kasvista pistokkaita juurtumaan, mutta nehän kuolivat. Pikkuisin nokkosita jäi henkiin ja nyt se kukkii työpöydällä. Kun joka varressa on kukka, niin miten siitä saa pistokkaita?  Otin kasveista myös siemeniä, joten pitäisi muistaa kylvää ne pian. Värinokkonen on viihtynyt terassilla valokatteen alla.

Pelargonit talvehtivat kuistilla. Pidän siellä lämpötilan vähän viileämpänä, ehkä n. 12-15 asteessa. Kuisti on talon pohjoispuolella, joten harmittavasti siellä ei riitä valo kevään taimikasvatuksiin. Pelakuille ja muratille kuisti on toiminut hyvin talvehtimispaikkana.

Viime vuonna vanhat pelargonit tosin kuolivat yhtä lukuunottamatta kaikki. Ehkä n. 15 vuotta on niiden elinikä? Olen ottanut niistä pistokkaita, joten ihan riittävästi on kukkia ensi kesäksi. Tai ehkä ostan valkoisen niille kaveriksi, omat kun ovat vaaleanpunaisia.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti