perjantai 24. maaliskuuta 2017

Siivouspäivä

Työt jumittaa ja nenä tukossa ja ääni vain pihisee yskänpuuskien välillä. Onneksi pääsee jo pihatöihin. Aamulla paistoi aurinkokin ja ulkoilmassa on paljon helpompi hengittää. Talon pääty on sula, joten keräilin haravalla koivunoksia kasaan. Pihakierroksella näkyivät ensimmäiset lumikellonnuput! Jouluruusussa on kaksi nuppua, mikä on tuplasti viime vuoteen verrattuna.

Ja sitten sain tehtyä työn, johon tarttuminen on ollut kamalan vaikeaa: puhdistin linnunpöntön.  Taisin jotenkin pelätä, mitä pöntöstä löytyy!? Siellä oli pehmoisennäköinen patja mm. sammalesta ja koirankarvoista. Pesästä on lähtenyt maailmalle kolmen kesän aikana viisi talitiaispoikuetta.







Puhdistaminen oli lopulta todella helppoa, ruuvi vain auki ja etuseinä ylös. Pönttö on niin matalalla, että mitään tikkaitakaan puuhaan en tarvinnut.  Laitoin puhtaalle pohjalle vähän heiniä ja koirankarvoja, koska olen lukenut jostain, että linnut voivat yöpyä pöntössä vaikka ei ole pesintäaika ja sen takia siellä on hyvä olla lämmikettä. Tiaiset eivät ole lukeneet samoja ohjeita, todella epäluuloisina ne kävivät kurkkimassa lentoaukon suulla. En huomannut, uskalsivatko mennä ollenkaan sisälle. Taisivat katsoa, että tuli kovasti lisätöitä tälle keväälle kun pesä pitää rakentaa alusta. Vein niille auringonkukansiemeniä, että jaksavat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti