maanantai 15. kesäkuuta 2015

Sopii kuvattavaksi vain pilvisenä päivänä

Tänään sain otettua yleiskuvia kirjavasta istutusalueesta. Olen yrittänyt kuvata monena päivänä, mutta kuvat ei vain näytä oikeille. Tämä on se sama alue, minkä kuvaamisen kanssa taistelin jo aikaisemmin keväällä (Valoa ja varjoja). Ukkolaukat kimaltaa hienosti auringossa, mutta kamera ei kimallusta suostu tallentamaan.

Istutusalue  on puolivarjoinen. Aurinkoisena päivänä valo tulee osittain puiden oksien läpi ja sitten vielä on tuullut joka päivä. Kasveissa on paljon pienikukkaisia, pienilehtisiä sekä kirjavalehtisiä kasveja. Eli kasvit lepattaa ja valo lepattaa.

Penkiltä tai työhuoneen ikkunasta jaksaisin tuijotella kasveja ja valoa vaikka koko päivän. Toisaalta suunnittelen, että suurilehtiset ja rehevämmän vihreät kasvit saattaisivat toimia paremmin valon vaihtelussa, mutta toistaiseksi saa olla näin. Piha on myös kuiva, joten ne täällä menestyvät suurilehtiset kasvit ovat harvassa. Lisäksi nämä kukat ovat kovasti kimalaisten & co mieleen.

Ukkolaukan alta on kasvamassa punahattuja. Kirjavalehtiset kuvassa ovat hopeatäpläpeippejä, kahta lajiketta + yksi hopeatäpläpeipin ja keltapeipin risteytymä. Vuorikaunokki, rönsyleimu ja kesäpikkusydämet kukkivat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti