keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Valoa ja varjoja

Eilen oli aurinkoinen päivä ja puiden lehdet kasvoivat silmissä. Kiersin pihalla kameran kanssa, valon ja varjon vaihtelusta tuli hieno tunnelma. Kunpa olisi paremmat taidot sen kuvaamiseen.

Omenapuun varjossa pikkusydäntä ja kasvitieteellisiä tulppaaneja. Sekä ahomansikkaa, jaloangervoa ja varjoliljoja ja pilkottaa siellä hopeatäpläpeippikin.
Pikkusydän on aloittanut kukkimisen ja jatkaakin sitten koko kesän. Harvensin taimia viime kesänä, mutta sehän vaan yltyi siitä. Alle jäämässä kultatesma ja tähtiputki, perhoangervo ja amerikanvuokko. Amerikanvuokko pitäisi ehtiä pelastamaan ja siirtämään muualle. Pikkusydämen harvennustaimet kukkivat jo uusissa paikoissa ja tekevät pihasta selvästi rehevämmän näköisen.

Takana penkissä on tyhjää. Sieltä on kuollut syyssyrikkä ja syysvuokko on lähtenyt vaellukselle. Odotan syysvuokon kasvamista ja katson sitten mitä tuohon siirtäisin. Pieniä vuokon alkuja on pitkin penkkiä.
Pioni on saanut enemmän aurikoa tänä keväänä, kun naapurista kaadettiin koivuja ja harvensin omenapuuta. Pionin kukinta on taantunut viime vuosina, mutta jospa se nyt vahvistuisi.
Ukonhattu viihtyy tällä pihalla. Takana on vanhaa tanakkavartista kantaa, vieressä taimikaupasta ostettua lerppuvartista. Lerppu leviää paremmin, harmi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti