sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Puuhastelua lämpimämpää odotellessa

Pakkasyöt ja räntäsateet ovat hillinneet pihallamyllerrysintoa. Olen silpunnut kuivat perennanvarret ja kantannut istutusalueet ja istuttanut ja siirtänyt pikkupensaita. Perennoja pitäisi siirtää ja ruukuttaa kasvimaan alta ja muualtakin, mutta vielä on vähän liian aikaista siihen. Kaikki perennat eivät ole ilmestyneet mullasta, joten kompostiakaan en ole lisännyt kuin aurinkoisimmille paikoille.
Kompostille tuli käyttöä tänään, kun poistin norjanangervopensaiden ja kivituhkan väliseltä alueelta ärsyttävän kapean ruohikkokaistan. Laitoin nurmikon päälle märkää sanomalehteä ja kerroksen kompostimultaa (kuvassa). Lisäsin päälle vähän pussimultaa.
Pensaiden alla on jo tuoksukurjenpolvea ja rönsyansikkaa, joten ajattelin levittää niitä laajennusalueelle ja sitten lisätä reunaan sammalleimua. Hiekalle ja kiveykselle levittyvät sammalleimumättäät ovat niin mukavannäköisiä.

Väriäkin mukaan: piha on juuri nyt sininen. Skillat ja sinivuokot ovat levinneet hyvin ja kukkineet pitkään. Kevättähdet ja helmihyasintit kukkivat, kevätkaihonkukka ja pikkutalviokin ovat aloittaneet kukkimisen varovasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti