sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Sadepäivän suunnitelmia

Mukavaa kun sataa. Maa sulaa vihdoin ja kohta pääsee oikeasti pihatöihin. Ja tänään saa laiskotella ja suunnitella tulevaa, niin kuin uusia kasvilavoja ja vanhan kasvimaan uudistamista.
Vanhan kasvimaan lahot puureunukset ovat jo pari kesää olleet vain muurahaisten ilona. Kasvimaa on myös jäänyt luumupuiden ja marjapensaiden varjoon, joten uudet kasvilavat tulevat keskelle pihaa aurinkoisimmalle paikalle ja vanha laajenee isommaksi perenna/yrttipenkiksi.
Mitään porkkanaa tai salaattia vanhalle kasvimaalle ei ole mahtunut aikoihin. Kun uusille kasveille ei ole löytynyt muuta paikaa, niin ne ovat saaneet väliaikaisen paikan sieltä missä on yhtään vapaata tilaa, siis kasvimaalta. Tai sitten kasvit ovat itse etsineet ja vallanneet sen vapaan paikan, niin kuin kuvan mansikka, suikeroalpi, niittyhumala ja keto-orvokki. Persilja, sitruunamelissa, basilika ja piparminttu ovat istutettuja, samoin rohtoluppio. Kuvan ulkopuolella alueella on ainakin kultapalloa, sinipallo-ohdaketta, siemenestä kasvanut alppikärhö, mäkimeiramia, tarha-suolaheinää ja rönsyansikkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti